O nama

StrongFirst Hrvatska je zajednica instruktora/ica koji su svoje znanje i iskustvo stekli, između ostalog, u StrongFirst školi snage. Od samog početka StrongFirst-a u Hrvatskoj su prisutni instruktori te organizacije. U početku to nije bio velik broj, ali smo sa četiri instruktora u dvije godine narasli u organizaciju koja samo u Hrvatskoj ima 23 certificirana instruktora kettlebella (SFG).

SFG 2013.jpg

StrongFirst je osnovao Pavel Tsatsouline, čovjek koji je krajem 20. i početkom 21. stoljeća razvio sustav poznat kao RKC (Russian Kettlebell Challenge) i popularizirao kettlebell na zapadu. RKC i kasnije StrongFirst, se s godinama mijenjao, te su razvoju sustava doprinijeli poznati svjetski treneri poput Steve Maxwella, Steve Cottera, Kenneth Jaya, Mark Reifkinda, Mike Mahlera, Dan Johna, Brett Jonesa, David Whitleya, Geoff Nuperta i drugih koji su svojevremeno bili uključeni u samu organizaciju. Mnogi od tih velikana svjetske „strength“ scene su i dalje uz Pavela i doprinose StrongFirst sustavu. Razvoj i promjene koje se događaju su samo neke od prednosti StrongFirst-a…
Prava vrijednost StrongFirst-a nije samo u Pavelu, on je svakako jedan od stupova naše organizacije, već u čitavom nizu vrhunskih profesionalaca. Svi oni doprinose neospornoj kvaliteti koju pružamo na svakom certificiranju, kursu i radionici. Na svakom treningu koji održavaju SFG instruktori vidljiva je razlika u kvaliteti u odnosu na ostale trenere koji koriste kettlebell . Svaki instruktor u Hrvatskoj koji se smatra znalcem kad je riječ o hardstyle kettlebell treningu, prošao je kroz našu školu snage i zaslužio Pavelov certifikat.

SFG 2014