StrongFirst Kettlebell 101+201 radionica


Kettlebell 101
subota, 11. studenog 2023.
10:00h - 14:00h

Kettlebell 201
nedjelja, 12. studenog
10:00h - 14:00h


MY WAY Academy
Kalibunar BB
72270 TRAVNIK, Bosna i Hercegovina
Cijena:
Kettlebell 101 = 95 Eur
Kettlebell 101 + Kettlebell 201 = 145 Eur

Maksimalni broj sudionika: 15

Voditelji radionice:
Saša Rajnović StrongFirst Certified Team Leader
Mirza Adžemović StrongFirst Kettlebell Instructor


Prijavite se na e-mail:
mirzaadzemovicbr1@gmail.com
ili
guerilla.kettlebell@gmail.com

(
svoje mjesto rezervirate uplatom)

Radionicu zbog detaljnosti i obraćanja pozornosti na metodiku preporučujemo trenerima, ali prikladna je i za rekreativce koji žele postići više u svom treningu.

Na radionici KETTLEBELL 101 će biti obrađene kettlebell tehnike:

SWING:
- mrtvo dizanje
- swing- jednoručni swing

TURSKO DIZANJE:
- tursko dizanje bez opterećenja
- tursko dizanje s tenisicom
- tursko dizanje s kettlebellom

GOBLET ČUČANJ:
- goblet čučanj
- goblet čučanj s razgibavanjem

Swing je osnovna kettlebell vježba koja je ujedno i preduvjet za kvalitetno izvođenje ostalih vježbi s kettlebellom. Osnova swinga je mrtvo dizanje. Kroz njega učimo pravilno kretanje kukova, disanje, stabilizaciju trupa i ramena te još puno drugih detalja koji će nam kasnije koristiti u treningu.Jednoručni swing svakako pripada u kategoriju nešto zahtjevnijih kettlebell vježbi te za naš lokomotorni sustav predstavlja dodatni izazov kada kettlebell držimo samo jednom rukom. U odnosu na klasični swing, dodatna je tehnička značajka jednoručnog swinga to što zahtjeva veći angažman mišića i rotacijsku stabilnost trupa. Također, jednoručna verzija swinga je obavezna tehnika prije učenja cleana ili snatcha...

Tursko dizanje zajedno sa swingom predstavlja bazu, osnovu treninga s kettlebellom. Kada bi morali izabrati samo dvije vježbe koje bi preporučili većini ljudi na svijetu, bile bi to ove dvije vježbe. Izvođenjem turskog dizanja učimo stabilizirati ramena, trup, koljena i gležnjeve te jačamo cijelo tijelo. Iako ju primarno koristimo kao vježbu snage, može se upotrebljavati i u svrhu poboljšanja mobilnosti. Benefite turskog dizanja bi mogli nabrajati unedogled...

Goblet čučanj s kettlebellom je odličan način za usvajanje tehnike čučnja generalno. Na ovaj način lako i brzo postižemo razumijevanje same tehnike, učenje optimalnog stava i dubine čučnja. Zbog malog opterećenja i načina držanja utega ova vježba je prikladna za skoro sve osobe, bez obzira na dob, ozljede i prethodno znanje.

Nakon radionice svi sudionici dobivaju StrongFirst diplomu kao potvrdu sudjelovanja te priručnik s uputama za izvođenje vježbi.

*Zbog kvalitete radionice, broj sudionika je ograničen na 15 osoba.

Na radionici KETTLEBELL 201 će biti obrađene kettlebell tehnike:

CLEAN:
- cheat clean
- clean

MILITARY PRESS:
- press u klečećoj poziciji
- military press

SNATCH
- progresija
- snatch

Clean je pravilan način podizanja kettlebella u rack poziciju. Kvaliteta cleana bitno utječe na ostale tehnike koje se rade s kettlebellom u rack poziciji. Često je sastavni dio kompleksnijih teninga s kettlebellom. Za pravilno izvođenje ove vježbe ključno je naučiti swing i jednoručni swing.

Military press je klasična kettlebell vježba za razvoj snage i služi nam kao platforma za usvajanje StrongFirst principa za stvaranje tenzije. Podizanje teških utega iznad glave je oduvijek bila vještina vrijedna divljenja. Military press je jedna od najboljih vježbi za razvoj snage u gornjem dijelu tijela.
Snatch je napredna kettlebell vježba pomoću kojom se možemo služiti za razvoj snage, eksplozivnosti kao i za potrebe treninga izdržljivosti. Snatch razvija snagu i izdržljivost cijelog tijela, a pogotovo mišića leđa, kukova i ruku te razvija izvanrednu kardiorespiratornu izdržljivost. Pozitivno utječe i na poboljšanje rezultata u drugim aktivnostima, poput trčanja, skakanja, borilačkih vještina...

Nakon radionice svi sudionici dobivaju StrongFirst diplomu kao potvrdu sudjelovanja te priručnik s uputama za izvođenje vježbi.

*Zbog kvalitete radionice, broj sudionika je ograničen na 15 osoba.